Hoe krijg je meer collageen in de huid?

Hoe krijg je meer collageen in de huid?

Meer collageen in de huid, dat is iets wat we allemaal wel willen. Collageen zorgt namelijk voor een strakkere en stralendere huid. Er komen dan ook steeds meer collageen-stimulerende producten bij. Denk aan huidverzorging, drankjes en supplementen. Hoe werkt collageenstimulatie en wat is hier nou de beste methode voor?

 

Wat is collageen?

Collageen geeft structuur en stevigheid aan de huid. Vanaf de leeftijd van 21 jaar vermindert collageen van nature met 1% per jaar. Door bijvoorbeeld te veel zon, roken, slecht dieet en overmatig gebruik van alcohol, vermindert de stevigheid van de huid en ontstaan er sneller rimpels en lijntjes.

 

Hoe zorg ik voor meer collageen in mijn huid?

Er zijn diverse mogelijkheden om de productie van collageen te stimuleren: via huidverzorging, met supplementen, voeding en de juiste behandelingen.

 

Een collageen crème

Er zijn veel verschillende soorten collageen crèmes. Het probleem is alleen dat de molecuulgrootte van het collageen in de crèmes te groot is om de huid binnen te dringen. Er zijn collageen crèmes met een lager moleculair gewicht, maar dan is het nog de vraag of het collageen zich huid-identiek gedraagt. Studies laten dit nog niet zien. Echter kan het toegevoegde collageen wel bijdragen aan de hydratatie van de huid.

 

Helpt het slikken van collageen supplementen?

Supplementen met collageen zien we ook steeds meer. Collageen uit supplementen wordt in de maag en darmen afgebroken en omgezet in kleine aminozuurbouwsteentjes. Via de bloedbaan komen ze onder andere in de huid terecht, vanuit daar wordt het omgezet in collageen. Deze aminozuurbouwsteentjes gaan niet alleen naar je huid, maar ook naar de nagels, haren en botten. Collageen supplementen doen dus hun werk op het gebied van hydratatie en verbetering van de huidstructuur.

 

Wat kan ik thuis doen, voor meer collageen in mijn huid?

  • Het slikken van collageen supplementen
    Bijvoorbeeld de supplementen van LavieSage. De complete formules van LavieSage zorgen voor de aanmaak van collageen en de vermindering van diepere rimpels.
  • Het gebruik van crèmes met vitamine C
    Vitamine C vormt het collageen in het lichaam. Het gebruik van vitamine C op de huid, zorgt voor meer collageen aanmaak.
  • Boek een behandeling speciaal gericht op het aanmaken van collageen
    Momenteel zijn wij tot 19 januari 2021 gesloten wegens de nieuwe Corona maatregelen. In het nieuwe jaar helpen wij jou graag met onze innovatieve en op maat gemaakte gezichtsbehandelingen, bij het verbeteren van jouw huid!
Geen reactie's

Geef een reactie