Help! Ik heb pigmentvlekken!

Help! Ik heb pigmentvlekken!

Pigmentvlekken kunnen op verschillende manieren ontstaan, gelukkig zijn er ook manieren om ze te behandelen en te voorkomen! Hier vertel ik je graag meer over.

De verschillende soorten pigmentvlekken

Pigment is de stof die onze huid bruin kleurt. Door hun geconcentreerde aanwezigheid op een bepaalde plaats in de huid, kan het een donkere plek vormen. Er zijn veel verschillende soorten pigmentvlekken, zoals:

  • Moedervlek: de moedervlek is een aangeboren pigmentvlek. Zij kunnen verschillende afmetingen en vormen hebben, vaak spreken we over ‘schoonheidsvlekjes’.
  • Sproeten: sproeten zijn ook pigmentvlekken die kenmerkend zijn voor bepaalde huidtypes. In dat opzicht zijn ze ook erfelijk bepaald. Onder invloed van zonlicht ontstaan er nog meer sproeten.
  • Zwangerschapsmasker: ook wel bekend als Melasma. Door sterke hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap, kan de aanmaak van het huidpigment verstoord worden. De pigmentvlekken komen meestal voor op het voorhoofd, de wangen en de zones rond de mond.
  • Ouderdomsvlekken: dit zijn pigmentvlekken die niemand wilt hebben. Ouderdomsvlekken ontstaan door de jaren lange invloed van de zon op onze huid. Daardoor komt dit type pigmentvlekken het meest voor in het gezicht en op de handen. In tegenstelling tot sproeten, verminderen of verdwijnen ze niet in de winter.

Hoe ontwikkelen pigmentvlekken zich?

De meest voorkomende oorzaak van pigmentvlekken is: blootstelling aan de zon. Andere oorzaken kunnen zijn:

  • Overproductie van pigment door lichaamscellen
  • Veroudering: een verouderde huid heeft minder vermogen om te vechten tegen schade veroorzaakt door uv-stralen
  • Genetica: sommige mensen hebben een genetische aanleg om pigmentvlekken te ontwikkelen

Tips tegen pigmentvlekken

De twee beste tips tegen pigmentvlekken zijn SPF en schaduw! Het gebruik van zonnebrandcrème met een SPF beschermt je huid tegen zonneschade (uv-straling). Wij raden jou aan om een zonnebrandcrème met minstens SPF 30 te gebruiken én je iedere twee uur in te smeren, want voorkomen is beter dan genezen! De andere tip tegen pigmentvlekken is schaduw. Helaas is niet overal schaduw te vinden. Wanneer je de schaduw niet op kan zoeken, is het handig om je huid te kunnen bedekken, denk aan een vestje aantrekken of een pet of hoed opzetten!

Pigmentvlekken behandelen bij Rein Skin Institute

Gelukkig kunnen wij pigmentvlekken ook behandelen. Dit doen wij onder andere met huid- en laser therapie, microneedling met de Dermapen 4 en de Murad glow treatment level 2 of Oxygeneo Illuminate.

Bij onze huidtherapeut Fleur van Cosmetique totale ben je in goede handen. Ze heeft op medisch en cosmetisch gebied alles in huis om jouw huid weer jeugdig en fris te maken! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Met de Dermapen 4 werken wij epidermaal voor het behandelen van pigmentvlekken. Door middel van kleine prikjes wordt er onder de oppervlakte een proces in gang gezet: de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd en de doorbloeding verbeterd. Als gevolg hiervan krijgt je huid niet alleen een betere structuur, maar oogt deze ook gladder, frisser en egaler. Deze behandeling adviseren wij om in de maanden september tot en met april te doen.

De Murad glow treatment level 2 is een zeer goede behandeling voor een mooie glow! Met vitamine C infusion Peel met pure vitamine C zet de huid aan het werk en zorgt ervoor dat de huid een optimale activiteit bereikt. De celdeling wordt gestimuleerd waardoor je zowel op korte als langere termijn nog kunt profiteren. Het verbetert de huidstructuur, egaliseert de huidskleur en verbetert de uitstraling!

Voor thuis adviseer ik het Rapid Age Spot Correcting Serum van Murad. Dit serum laat de verschijning van donkere plekken, ouderdomsvlekjes en hyperpigmentatie in 2 weken verminderen.

Rapid Age Spot Correcting Serum kopen? Dat kan gemakkelijk via onze webshop:  Gezonde Huid Shop!

Beginnen met het verbeteren van jouw huid

Heb jij last van pigmentvlekken of een ander huidprobleem? Neem dan gerust contact met ons op, om te bespreken welke behandeling het beste is voor jouw huid! Wil je een afspraak maken voor een behandeling? Dat kan gemakkelijk online.

Geen reactie's

Geef een reactie