Het beste voor je huid in de zomer!

Het beste voor je huid in de zomer!

De zomer is in volle gang! Maar hoe verzorg je je huid in de zomer? De juiste huidverzorging én bescherming. Speciaal daarvoor hebben wij twee summer treatments gemaakt in samenwerking met Murad en vertellen we over hoe jij het beste voor je huid zorgt tijdens de zomer. Zo werken wij samen aan een gezonde huid voor jou!

 

Murad Vitamine C summer glow basic

Deze summer treatment is een kuur van twee behandelingen, die bestaan uit:

 

 • Intakegesprek
 • Twee stappen Murad reiniging
 • Murad huidanalyse
 • Bijwerken van de wenkbrauwen
 • Vitamine C peeling/ booster
 • Gezichtsmassage
 • Gel of creme masker + nek,- en schoudermassage
 • Verzorging
 • Summer lifestyle tips voor een stralende zomer

 

Deze kuur is nu te boeken voor €198 in plaats van €229,5.

 

Murad Vitamine C summer glow royal

Deze summer treatment is een kuur van twee behandelingen, die bestaan uit:

 

 • Intakegesprek
 • Twee stappen Murad reiniging
 • Murad huidanalyse
 • Bijwerken van de wenkbrauwen
 • Vitamine C peeling/ booster
 • Gezichtsmassage
 • Firming mask + nek,- en schoudermassage
 • Verzorging
 • Summer lifestyle tips voor een stralende zomer

 

Deze kuur is nu te boeken voor €270 in plaats van €301,15.

 

Bij aanschaf van een van de bovenstaande kuren, krijg je de hydration set ter waarde van €31,5 cadeau!

 

Het verschil tussen de bovenstaande kuren is: bij de royal kuur krijg je een firming mask in plaats van een gel of creme masker. De voordelen van het firming mask zijn:

 • Helpt tegen hormonale huidveroudering
 • Vermindert de medium tot diepe rimpels
 • Helpt tegen het verlies van de elasticiteit van de huid
 • Gaat een droge en dunner wordende huid tegen

 

Het is een intensief masker met een onmiddellijk liftend effect. Het maakt de huid zichtbaar steviger en maakt eventuele lijntjes/ rimpels glad voor een jeugdigere uitstraling!

 

De summer glow treatments zijn de ideale voorbereidingen voor de vakantie. Wij adviseren deze treatment twee weken voor je vakantie en twee weken na je vakantie, plaats te laten vinden. Vitamine C (ascorbinezuur) is onder andere van belang voor de vorming van collageen, wat helpt de huid van binnenuit te versterken. Ook werkt ascorbinezuur als anti-oxidant en helpt hiermee de cellen te beschermen tegen oxidatieve schade door uv-straling.

 

Heb jij een interesse in een van de summer treatments? Maak dan snel een afspraak via info@reinarnhem.nl of 026 38 26 295.

 

Drie soorten UV-stralen

Nu gaan we verder met: hoe verzorg je je huid in de zomer? Er bestaan drie soorten UV-stralen: UVA, UVB en UVC. UVA-straling dringt dieper in de huid en heeft effect op de huidveroudering. UVB-straling is het meest bekende effect dat de zon op de huid heeft. De UVB-stralen zorgen dat de cellen in de huid reageren. Het is een natuurlijk beschermingsmechanisme van de huid. Het pigment dat ontstaat wordt door het lichaam gebruikt om te voorkomen dat UVB stralen dieper in de huid dringen. UVC is zeer schadelijk voor de mens en vernietigd de huidcellen. Gelukkig wort deze krachtige straling van de zon geblokkeerd door de atmosfeer!

 

Weetjes over SPF (Sun Protection Factor) en minerale filters

Om de huid goed te beschermen tegen de zon is het belangrijk dat de huid die wordt blootgesteld aan de zon, volledig in te smeren. Zoek op de zonnige dagen voldoende de schaduw op of draag een hoed/ pet.

 

De kwaliteit van zonneproducten zit vooral in werking van de SPF-beschermingsfactor. Daarnaast zijn het de ingrediënten die het product bevat. In veel producten uit de winkel vind je vaak parfum en minerale oliën die juist samen met de zon een allergische reactie kunnen veroorzaken. De meeste chemische zonnefilters werken pas na 30 minuten in de huid. Minerale filters werken sneller, het laagje op de huid weerkaatst als het ware het licht terug. Minerale filters zijn vaak ook milder voor de huid en daarom ook aan te raden voor kinderen of voor mensen met een gevoelige huid. Wij helpen je graag met het vinden van de juiste zonbescherming voor jouw huid.

 

Verbranding en huidveroudering

Er is een verschil tussen acute effecten en effecten op de langere termijn, die de zon kan hebben op de huid. Een acuut effect van de zon op de huid is: verbranding. De huid wordt rood, voelt branderig aan en er kunnen zelfs blaren optreden. Dit zijn vrijwel dezelfde symptomen als bij zonneallergie. Bij zonneallergie zijn vaak ook kleine rode bultjes. Verbranding en huiduitslag zijn de twee belangrijkste acute effecten van zonlicht. Vervroegde huidveroudering is een chronisch (langere termijn) effect van de zon. De tekenen van vervroegde huidveroudering zijn zichtbaar op de huid door pigmentvlekken, drogere huid, gesprongen bloedvaatjes en het verlies van collageen. Hierdoor worden de contouren van het gezicht vager en rimpels tekenen meer. Zonneschade kan naast vervroegde huidveroudering ook huidkanker veroorzaken.

 

Goede huidverzorging is belangrijk!

Hoe verzorg je je huid het beste na het zonnen? Drink altijd voor een na het zonnen genoeg water. Zonnen droogt de huid uit, waardoor je vaak slap en duizelig voelt, of zelfs hoofdpijn kan hebben. Bovendien verlies je vocht tijdens zonnen. Neem daarom altijd een flesje water mee. Ga na het zonnen onder een verfrissende (niet koude) douche. Dit is belangrijk omdat al het vuil en vet van het zonnebrandmiddel afgespoeld moet worden. Lauw en warm water opent de poriën zodat alle afvalstoffen goed weg kunnen spoelen. Reinig je gezicht met een milde zeepvrije reiniger, breng daarna een hydraterend serum aan en een herstellende en hydraterende creme. Verwen je huid met een herstellend masker.

 

Aftersun helpt de huid afkoelen, te herstellen en werkt vocht inbrengend op de huid waardoor de huidschade wordt beperkt. Een gehydrateerde huid blijft bovendien langer bruin.

 

Ben jij nog opzoek naar de juiste zonnebrandcreme en gezichtsverzorgingsproducten? Neem dan een kijkje op onze webshop.

Wij helpen je graag!

Geen reactie's

Geef een reactie