Het verschil tussen een huidverzorging- en huidverbetering-product

Huidverbetering Arnhem, Rein Skin Institute

Het verschil tussen een huidverzorging- en huidverbetering-product

Er is een ongelofelijk groot aanbod aan huidverzorgingsproducten die jouw huid mooier maken, rimpeltjes verminderen en je huid vanuit de diepere huidlagen verbeteren. Voor welke producten ga jij? Om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt, willen we je graag de verschillende werkingen uitleggen binnen de wereld van cosmetica. Er is namelijk een groot verschil tussen cosmetica en cosmeceuticals!

 

Huidverzorgingsproducten uit de ‘gewone winkel’

Deze huidverzorgingsproducten worden ook wel ‘over the counter’ producten genoemd. Het zijn producten met ingrediënten die niet verder gaan dan de huidbarrière, ook wel bekend als de huidlagen met dode huidcellen. De producten verzachten en voeden de buitenste laag, waardoor een trekkerig gevoel en schilvering verdwijnt. Op lange termijn is het product niet in staat om daadwerkelijk de huid en het bindweefselstructuur te verbeteren. Dit komt doordat de werkstoffen bestaan uit grote moleculen die niet door de huid, naar de diepere huidlagen kunnen dringen. Deze ‘over the counter’ producten zijn vrijwel alle producten en merken die je kunt vinden in de drogisterij, apotheek of parfumerie.

 

Huidverbeterende producten

Huidverbeterende producten worden ook wel cosmeceuticals genoemd. Cosmeceuticals is een samenvoeging van de woorden cosmetic (cosmetisch) en farmaceutical (geneesmiddel). De term cosmeceutical werd in 1962 voor het eerst beschreven door Reymond Reed. Hij verwees hiermee naar: “Een wetenschappelijk ontworpen product bedoeld voor uitwendig gebruik, dat beschikt over aangename ethische eigenschappen, voldoet aan zeer rechtlijnige chemische, fysische en medische eisen en een zinvol en wenselijk resultaat produceert.” Het is dus een categorie producten met actieve werkstoffen die wetenschappelijk zijn getest en waarvan wordt verklaard dat ze daadwerkelijk de huidfuncties verbeteren en stimuleren.

 

Cosmeceuticals zijn kleinere moleculen, die in tegenstelling tot de ‘over the counter’ producten, doordringen tot in de levende cellagen. Ze dringen dus veel dieper door in de huid, dan de reguliere huidverzorgingsproducten. Hierdoor wordt de conditie van de huid ook écht verbeterd.

Rein Skin Institute Arnhem. Huidverbetering, persoonlijk advies, huidanalyse

Persoonlijk advies

Binnen de ‘over the counter’ producten zien we vaak dat de producten in hokjes worden geplaatst. Bijvoorbeeld een hele lijn speciaal voor de doge en gevoelige huid. Op die manier is het voor de klanten makkelijk te bepalen welke producten ze nodig hebben. De activiteit van deze producten is zo laag. De producten doen niks anders dan de huid comfortabel aan laten voelen.

 

Binnen de cosmeceuticals is het belangrijk om de producten individueel te bekijken en te beoordelen op de ingrediënten. Zo voorkom je dat een ingrediënt zich opstapelt wanneer het bijvoorbeeld in een serum én dagcrème zit. Door persoonlijk advies over de producten, kan je meerdere huidproblemen tegelijkertijd aanpakken. Zo wordt de huidconditie aanzienlijk verbeterd en ga je voor het beste resultaat!

1 Reactie
  • bahis
    Geplaatst op 00:38h, 13 januari Beantwoorden

    Fabulous, what a blog it is! This web site presents useful facts to us, keep it up. Nicolea Hersh Clemente

Geef een reactie