Kim maakt kennis met Nomige!

Kim maakt kennis met Nomige!

“Het toppunt van luxe skincare? Producten die gebaseerd zijn op je DNA! Ik mocht de skincare op maat van het Belgische Nomige testen. Ik ben gek op alles wat met skincare te maken heeft en ben altijd op zoek naar de beste producten, die doen wat ze beloven en ‘clean’ zijn. Toen ik in contact kwam met de Belgische Barbara Geussens en haar unieke concept, Nomige, was ik direct nieuwsgierig! Ik begon met de DNA Test en kreeg ik een paar weken later een testpakket met producten van Nomige.” Vertelt Kim.

 

De DNA test

Een DNA-test doe je toch alleen als je niet zeker bent of je wel écht het kind van je ouders bent? Niet per se! Je kan ook je genen laten analyseren om te zien hoe het (in de toekomst) met je huid gesteld is. Nomige is ontwikkeld en opgericht door de Belgische dermatologische wetenschapper Dr. Barbara Geusens die zelf jarenlang tevergeefs op zoek was naar een product dat geschikt was voor haar lastige huid. Geusens is afgestudeerd aan de KULeuven als Bio-ingenieur in cel-en genbiotechnologie en heeft een master in Molecular Medical Biotechnologie, ze weet dus van de hoed en de rand.

 

Wat heeft DNA met skincare te maken?

Barbara Geusens ontdekte tijdens haar doctoraatsonderzoek dat sommige huiden bepaalde skincare-ingrediënten beter opnamen dan andere, hoewel er onder de microscoop geen verschillen te zien waren. Haar conclusie: ook je DNA beïnvloedt je huid en huidveroudering.

 

“Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat DNA voor gemiddeld 60% een rol speelt bij huidveroudering, de overige 40% wordt bepaald door je levensstijl.” Vanuit die vaststelling groeide het idee om skincare te ontwikkelen die is aangepast aan jouw unieke DNA en de mankementjes ervan.

 

Geusens onderzoekt genen die een invloed hebben op 3 belangrijke punten bij huidveroudering: verminderde stevigheid en rimpels, oxidatieve stress en de antioxidantcapaciteit van je huid en hydratatie, huidbarrière en huidgevoeligheid. Vervolgens stuurt ze die genetische defectjes bij met de juiste serums en crèmes. Dat profiel blijft de rest van je leven zo.” Het dagserum is een antioxidantenboost voor je huid, het nachtserum speelt in op hydratatie, de nachtcrème is een collageenbooster.

 

Omdat ook je levensstijl invloed heeft op huidveroudering, creëerde Geusens verschillende lifestyle crèmes als aanvulling op de DNA-producten. Die lifestylecrèmes pas je aan, aan de behoeften van je huid: een rijkere crème in de winter bijvoorbeeld, of eentje voor een meer gevoelige huid als je onder stress staat.

 

Nomige skincare

Van 2006 tot 2010 heeft Geusens haar doctoraat in de dermatologische wetenschappen behaald aan de Universiteit van Gent. Hiervoor werkte ze aan de ontwikkeling van een formule die ervoor zorgt dat (grote) moleculen op een efficiënte wijze door de huid worden opgenomen. Deze kennis wist ze later om te zetten in haar eigen, populaire skincaremerk. Nomige maakt gebruik van gepersonaliseerde formules, die worden ontwikkeld op basis van je DNA en levensstijl. Het merk won in België al de Weekend Knack Beauty Award 2018, de Feeling & Gael SenseSation 2018 Award een ELLE beauty Award 2019.

Geusens werkte in het verleden aan skincareformules voor apothekersmerken en weet als doctor in de dermatologie perfect welke ingrediënten werken en welke niet. Ze beperkt het aantal producten dat je elke dag moet smeren tot vier en verspreidt de actieve bestanddelen over die twee crèmes en twee serums zodat ze tijd krijgen om hun werk goed te kunnen doen. Haar kennis en no nonsense-aanpak scheppen wat mij betreft vertrouwen.

Als huidspecialist ben ik erg strikt in wat ik op mijn huid smeer, omdat ik geloof in less is more, de juiste ingrediënten en een persoonlijke aanpak om je huid gezond te houden en huidveroudering wat uit te stellen.

 

Beginnen met de DNA test 

Zo zit ik op een mooie dag zachtjes met een wattenstaafje over de binnenkant van mijn mond te schrapen. Dat speekselstaal gaat naar het lab voor een DNA-analyse. Ik vul ook een lifestyle test in via de website. Die test moet helpen bepalen welke lifestyle creme ik nodig heb.

Een paar weken later krijg ik mijn gepersonaliseerde skincare aan huis geleverd. Er zit een uitgebreide analyse van mijn DNA in mijn mailbox. Die persoonlijke analyse is helder en vertelt duidelijk waar het met mijn genen al dan niet fout loopt. Ik krijg ook een heldere, korte opfrisuitleg over hoe het ook alweer zit met genen en DNA.

 

Zowel het dagserum, het nachtserum en de nachtcrème zijn samengesteld op basis van mijn DNA. Uit je DNA kan afgeleid worden hoe goed je lichaam zelf anti-oxidanten aanmaakt, daarom bevat het serum ingrediënten met anti-oxiderende eigenschappen om je huid te boosten.

Ook kan uit je DNA worden afgeleid of je een hoger risico loopt op versnelde collageenafbraak, wat effect heeft op de elasticiteit van je huid. In mijn geval was dit iets minder gunstig en daarom voegt Geusens actieve peptiden toe in de blend die de aanmaak van collageen stimuleren en/of de afbraak afremmen. De peptiden zitten in de nachtcrème, zodat ze ‘s nachts diep in de huid kunnen indringen en optimaal kunnen werken zonder dat UV-licht of andere externe factoren de werking afzwakt.

 

De lifestyleblend (de dagcrème) is afgestemd op, je raadt het al, je levensstijl. Er wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met mogelijke stress, het klimaat en andere externe factoren die invloed kunnen hebben op je levensstijl. Alle lifestylecrèmes bevatten UVA- en UVB-filters, zijn hydraterend, herstellen de huid en bevatten anti-aging elementen. Geusens onderzoekt enkel de genen die invloed hebben op huidveroudering. Je DNA-staal wordt na onderzoek ook vernietigd en de analyse is strikt vertrouwelijk! De analyse is duidelijk en erg persoonlijk opgesteld. Geen copy-paste bij Nomige!

 

Mijn mening over Nomige

Als skincarejunkie is deze analyse fantastisch: ook als ik Nomige niet meer gebruik, weet ik welke ingrediënten voor mijn huid een goede match zijn en dat ik haar maar beter kan wapenen tegen vroegtijdige veroudering met een goede dosis antioxidanten.

 

Maar ook de producten zelf zijn erg goed. Ze zijn heel zuinig in gebruik, waardoor je vijf maanden met de producten zou kunnen doen. Ik was vooral fan van de erg fijne texturen van de nachtcrème en het nachtserum die meteen in de huid werden opgenomen en haar zacht en goed gehydrateerd lieten aanvoelen.

 

Goed om weten: als je producten op zijn, kan je ze simpelweg bijbestellen. De prijzen liggen tussen € 84,99 voor de lifestylecrème en € 139 voor de nachtcrème. Dan heb je producten die op maat van jouw huid (en genen) zijn samengesteld en in België worden geproduceerd. Je kan ook altijd de lifestylcrème skippen en enkel de DNA-crème en DNA-serums kopen.

 

Conclusie:

Ik was direct fan van dit concept en ben ik trots dat wij Nomige en de DNA huidanalyse vanaf nu bij Rein Skin Institute hebben!

 

 

De pakketten:

– DNA huidanalyse + huidscan € 149,-

– DNA huidanalyse + huidscan + Nomige testpakket gepersonaliseerde producten (voor 2/ 3 weken) € 199,-

– DNA huidanalyse + huidscan + compleet Nomige pakket met gepersonaliseerde producten (voor 4/5 maanden) € 499,-

 

Bij aankoop van de DNA huidanalyse begeleiden wij jou hierin. Wij helpen jou met het afnemen van de test, de vragenlijst en bespreken samen met jou de analyse.

 

Ben je ook nieuwsgierig naar jouw DNA huidanalyse en wil je kennis maken met de producten van Nomige? Neem dan contact met ons op!

 

 

Liefs,

 

Kim Rengelink

1 Reactie
  • Cobi Eeuwes
    Geplaatst op 14:40h, 22 oktober Beantwoorden

    Hallo Kim, ik wil graag meer weten over deze crèmes en vraag me af of daar ook speciale behandelingen voor zijn. Gr. Cobi

Geef een reactie