Wat is het microbioom van de huid?

Wat is het microbioom van de huid?

Microbioom klinkt misschien als iets ingewikkelds, maar dat valt mee! Het microbioom van de huid is erg belangrijk voor de gezondheid van je huid. Net zoals je darmen, heeft de huid haar eigen ecosysteem van bacteriën, schimmels en virussen die van invloed zijn op hoe de huid functioneert. Een gezonde huid betekent niet zozeer een brandschone huid. In dit blog bericht vertellen we alles over het microbioom en hoe je dat goed kan houden!

 

Wat houdt het microbioom van de huid in?

 

Het zijn triljoenen microscopisch kleine organismen (meestal bacteriën) die op en in de verschillende huidlagen leven. Een gezond microbioom van de huid kan je zien als een divers regenwoud: hoe meer plantsoorten, hoe gezonder het regenwoud! Dit is ook zo bij je huid!

 

Bij de geboorte komt het microbioom van de huid tot stand. Het is uniek en het communiceert constant met zijn omgeving en de huid. Ze zijn verantwoordelijk voor het beschermen van je huid tegen ziekteverwekkers, het regulieren van de immuniteit van de huid, de opname van voedingsstoffen en het ondersteunen van onze huid barrière.

 

Het microbioom van de huid in balans houden

 

Als je een gezond huidmicrobioom wilt, is het belangrijk om je te focussen op de diversiteit en gezondheid van de huid barrière. Dit fungeert als een slim, beschermend schild. Als dit optimaal functioneert en gezond is, neemt het voortdurend beslissingen over wat de huid mag binnendringen en wat geblokkeerd wordt. Een gezonde barrière houdt vocht vast en houdt irriterende stoffen en mogelijke ziekteverwekkers buiten. Het beschermt dus zowel tegen ontstekingen als infecties.

 

Als de huid barrière verzwakt, kan dit ook effect hebben op het huidmicrobioom. Het kan namelijk uit balans raken en problemen opleveren.

 

Hoe zorg je voor je huidmicrobioom?

 

Een gezond microbioom begint niet alleen met de juiste producten. De juiste producten zijn zeker belangrijk maar een gezonde, stralende huid begint in de darmen. Je staat er vast niet dagelijks bij stil maar wist je dat je huid en darmen nauw met elkaar verbonden zijn? Zie het lichaam als een ecosysteem, waarin alle onderdelen voortdurend met elkaar communiceren, inclusief je huid en darmen. Wanneer je darmmicrobioom uit balans is, ontvangt je huid verkeerde signalen van de darm. Dit kan op vele manieren via de huid tot uiting komen, denk aan:

 • Droge huid
 • Acne, puistjes, oneffenheden
 • Donkere kringen onder de ogen
 • Fijne lijntjes, ongelijkmatige huidskleur
 • Slechte wondgenezing
 • Ontstoken en rode huid
 • Gevoelige huid
 • Dermatitis, eczeem en psoriasis

 

Het zijn de kleine dingen die kunnen zorgen voor een gezond darmmicrobioom voor een stralende huid:

 • Zorg dat je voeding gebalanceerd is
 • Zorg voor een goede nachtrust
 • Vermijd stress
 • Gebruik huidverbeterende producten met probiotica die het bacteriële evenwicht van je huid herstelt.

 

De Cosmedix Harmonize is een moisturizer, ontwikkeld om het huideigen microbioom te herstellen, gezond te maken en in balans te houden. Deze multi- task dag en nachtcrème bevat een krachtig en voedend probiotica om de huid intens te hydrateren en de natuurlijke vochtbarrière te verbeteren. De mix van planten- en fruitextracten gaat tekenen van huidveroudering tegen, beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf en verzacht het huidoppervlak.

 

De Cosmedix Harmonize gaat super goed in combinatie met de Cosmedix Resync, wat zorgt een intens gehydrateerde huid die soepel aanvoelt en straalt als je wakker wordt. Daarnaast wordt de huid beschermt tegen de schade die overdag ontstaat en worden rimpels, lijnen en pigmentverkleuringen vermindert.

 

Bij Rein Skin Institute hebben we nu tijdelijk een ontzettend leuke actie – wanneer je de Cosmedix Harmonize en Resync koopt, krijg je de Reboot serum cadeau! Dit serum is een booster om harmonie en balans in de huid te krijgen. Krachtige probiotica herstelt de barrière functie van de huid en vormt een filter tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Vocht kan hierdoor weer in de huid gebonden worden. Perfect in te zetten bij een huid die uit balans is.

 

Met dit weer kan het zijn dat je huid uit balans is. Daarom is het extra belangrijk om producten te gebruiken die zorgen voor een gezond microbioom op je huid. Deze set is fantastisch op het microbioom op je huid een echte boost te geven!

 

Persoonlijk advies

 

Heb je vragen over deze producten/ actie? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag!

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie