De huid rondom de ogen verzorgen

De huid rondom de ogen verzorgen

Huilen, lachen, knijpen door de zonnestralen: je ogen zijn het meest sprekende deel van je gezicht. De huid rondom de ogen is ook dunner in tegenstelling tot de rest van het gezicht. Dit vraagt dan ook om andere verzorging. Ik vertel je daar graag meer over!

De huid rondom je ogen

Wist je dat de huid rondom je ogen het dunst is in vergelijking met de rest van het gelaat? Het ooglid heeft een dikte van ongeveer 1 mm, dat is erg dun als je het bijvoorbeeld vergelijkt met de huid van je wangen die ongeveer 4 mm dik is!

De reden dat de huid rondom de ogen zo dun is, heeft te maken met de opbouw van de huidlagen. De hoornlaag om de ogen bestaat uit 9 laagjes cellen, terwijl de rest van de huid een hoornlaag heeft met lagen van ongeveer 14 cellen. Ook is de lipidegehalte (vetgehalte) hier een stuk lager. Hierdoor is de huidbarrière minder sterk en de verliest de huid rondom de ogen sneller vocht.

Rimpels rondom de ogen

Je ogen worden ontzettend veel gebruikt: je beeld er emoties mee uit, knijpt met je ogen om minder last te hebben van de felle zonnestralen én je knippert gemiddeld zo’n 10.000 keer per dag! Daarnaast kan je rond deze tijd van het jaar ook last hebben van hooikoorts, wat zorgt voor jeukende, droge of juist tranende ogen. Dit zorgt er allemaal voor dat de huid rondom de ogen veel te voortduren heeft en constant in beweging is, waardoor er sneller rimpels ontstaan.

De huid rondom de ogen is ook nog eens droger in vergelijking met de rest van het gezicht. Dit komt onder andere doordat de huid hier minder talg produceert. Dit in combinatie met een dunnere huid rondom de ogen, maakt het begrijpelijk dat rimpels als eerste om de ogen verschijnen. Daarom is het belangrijk om de huid van de ogen extra goed te verzorgen!

Dat kan met het Retinol Youth Eye Mask van Dr. Murad. Dit eersteklas oogmasker, gemaakt in samenwerking met Dr. Zion Ko, levert een onmiddellijke boost van retinol om lijntjes te verminderen en de ogen er verfrist uit te laten zien.

Dit oogmasker is nu extra te boeken in een behandeling voor €15,- en je ontvangt €5,- korting op een oogproduct van Murad! Hoe leuk is dat!

Tips om de huid rondom de ogen extra te verzorgen

  1. Gebruik huidverbeterende producten wat speciaal is ontwikkeld voor de ogen
  2. Wees niet te hard met het reinigen van de huid
  3. Verwen de oogcontouren met het Retinol Youth Eye Mask van Dr. Murad
  4. Draag een zonnebril met zonnig weer
  5. Vergeet nooit een SPF te gebruiken!

Persoonlijk advies

Wil jij persoonlijk advies over het verbeteren van jouw huid? Neem dan gerust contact met ons op! Of ben je opzoek naar huidverbeterende producten voor de oogcontouren? Neem dan eens een kijkje op onze webshop: https://www.gezonde-huid-shop.nl/webshop/medik8-aanbieding/oogcreme

Geen reactie's

Geef een reactie