Fabels en feiten over fruitzuren!

Fabels en feiten over fruitzuren!

Wat zijn fruitzuren? Waarom is het zo populair en wat doet het voor jouw huid? Gaat het de tekenen van huidveroudering tegen of zorgt het juist voor pigmentvlekken? In dit blogbericht vertel ik je meer over fruitzuren en ontkracht of bevestig ik de feiten en fabels!

 

Wat doen fruitzuren voor de huid?

 

Wanneer je de tekenen van huidveroudering, acne, pigmentvlekken, een doffe huid of grove poriën effectief wilt behandelen, kan je bijna niet meer om fruitzuren heen. Fruitzuren maken namelijk de pH-waarde van jouw huid lager, waardoor het natuurlijke exfoliatieproces van de huid wordt versneld.

 

Feit of fabel 1: van fruitzuren krijg je pigmentvlekken

 

Gelukkig is dit een fabel! Pigmentvlekken kan je krijgen door ouderdom, versnelde oxidatie in de cel en ongecontroleerd zon gedrag. Daarom is het belangrijk om altijd (zomer of winter) een goede zonnefilter te gebruiken! Verkrijgbaar in onze webshop!

 

Feit of fabel 2: van fruitzuren ga je altijd vervellen

 

Ook een fabel. Het is wél mogelijk dat de huid gaat vervellen door fruitzuren – de pH-waarde, inwerktijd, het tempo waarin het product werkt, de samenstelling en het soort fruitzuur hebben daar effect op. Wanneer er fruitzuren worden gebruikt door een van de huidexperts tijdens de behandeling, wordt het effect altijd besproken!

 

Feit of fabel 3: fruitzuren zorgen voor een versnelde huidveroudering

 

Nog een fabel. Fruitzuren zorgen niet voor een versnelde huidveroudering. Fruitzuren zorgen wel voor een peeling van de huid. Hierbij is het zo dat wanneer de huid continu wordt gepeeld en niet wordt voorzien van bouwstoffen en hydratatie, de huid wel eerder verouderd. Het één kan dus niet zonder het ander!

 

Feit of fabel 4: fruitzuren zorgen voor een gevoelige huid

 

Dit is een feit en fabel tegelijkertijd! Doordat fruitzuren het natuurlijke exfoliatieproces van je huid versnelt, is je huid gevoeliger voor de zon. Daarom is het belangrijk om na een fruitzuur peeling je huid extra goed te beschermen! Ook is het belangrijk dat je een fruitzuur peeling altijd door een professional laat doen. Wanneer fruitzuren te vaak en ongecontroleerd worden ingezet, wordt de huid gevoeliger! Bij een professionele behandeling, zul je alleen de voordelen van fruitzuren ervaren.

 

Feit of fabel 5: wanneer je stopt met fruitzuren, verdwijnt het resultaat

 

Dit is een feit! Stel je voor – als je stopt met sporten, verandert je lichaam ook. Fruitzuur peelings zijn een duurzame investering in jouw huidconditie. Natuurlijk is het nooit helemaal voor niks, maar dat de huid weer zal verdikken (met alle gevolgen van dien) na het stoppen is een feit.

 

Feit of fabel 6: fruitzuren mogen niet in de zomer toegepast worden

 

Dit is geen feit én geen fabel. Het ligt namelijk aan de intensiteit waarmee de zuren worden ingezet, de nazorg en het gebruik van zonbescherming (daar is ie weer). Je loopt meer risico met het te vaak en te intensief inzetten van fruitzuren. Controle en kennis die je tijdens de behandelingen ervaart, spelen dus een belangrijke rol!

 

Feit of fabel 7: fruitzuren zijn chemisch

 

Dit is een feit. Alle zuren ondergaan namelijk een chemische procedure en zijn daarmee niet (meer) natuurlijk. De bron van het zuur is dus wel natuurlijk! Fruitzuren zijn geen chemische peelings. Chemische peelings zijn namelijk in staat om door de basaalcellenlaag te dringen, het kan zelfs diep in de dermis komen. Daarom horen chemische peelings bij een bepaalde sterkte (en soms zelfs altijd) in de handen van artsen.

 

Fruitzuren zijn vele malen veiliger. Ze zijn dus wel chemisch bewerkt, maar mogen absoluut geen chemische peeling genoemd worden! Fruitzuren waar wij mee werken (AHA’s, BHA’s en PHA’s) zijn gebufferd en worden door de behandelaar van Rein Skin Institute geneutraliseerd of ze werken op een gegeven moment uit. Echt vele malen veiliger en met een prachtig resultaat!

 

De laatste feit of fabel: fruitzuren veroorzaken een koortslip

 

Dit is gelukkig een fabel! Fruitzuren activeren de huid en kunnen zorgen voor een licht verwarmend effect waardoor een herpesinfectie kan uitbreken. Máár dit kan alleen gebeuren wanneer je al een drager van het herpesvirus bent, anders niet. Het is dus niet het geval dat je een koortslip krijgt van een fruitzuur peeling! Ben je een drager van het herpesvirus? Dan kunnen wij de lippen afdekken met een beschermende crème, dit verkleint de kans op een koortslip aanzienlijk!

 

Kortom: fruitzuren hebben alleen maar voordelen bij huidinstituut Rein Skin Institute. Wil jij de voordelen zelf ervaren? Neem dan gerust contact op voor een deskundig persoonlijk advies!

Geen reactie's

Geef een reactie