Wanneer is het tijd om te starten met microneedling?

Pro Age Kick Start - Rein Skin Institute - Arnhem

Wanneer is het tijd om te starten met microneedling?

De herfst is begonnen en de meeste mensen zijn terug van hun zonnige vakantie. Door de jaren heen kan je huid schade hebben opgelopen, denk aan zonschade, fijne lijntjes, (acne) littekens, pigmentvlekken of andere afwijkingen in de huidstructuur. Microneedling is hier de perfecte oplossing voor! Ben je benieuwd waarom én wanneer je het beste kan beginnen met microneedling? Lees dan verder.

 

Wat is microneedling?

Microneedling is een goede manier om dergelijke huidaandoeningen effectief aan te pakken. Hierbij werken wij epidermaal (pigmentvlekken, grove poriën, huidteint en verbeteren algehele huidconditie) of dermaal (behandelen van lijntjes en rimpeltjes, verjonging).

 

Door middel van kleine prikjes wordt er onder de oppervlakte een proces in gang gezet: door de prikjes worden namelijk de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd en de doorbloeding verbeterd. Als gevolg hiervan krijgt je huid niet alleen een betere structuur, maar oogt deze ook gladder en frisser! Wie wil dit niet?

 

Wanneer kan je het beste beginnen met microneedling?

De perfecte tijd om te starten met microneedling is de herfst! Na een microneedling behandeling is het namelijk belangrijk om de huid rust te geven. Ter voorkoming van complicaties raden wij aan om zowel 4-6 weken voor als na de behandeling de huid niet bloot te stellen aan de zon. Door microneedling wordt jouw huid gevoeliger voor zonlicht. Wanneer de huid niet beschermd wordt tegen de zon kunnen er pigmentvlekken ontstaan. Daarom is de (druilerige) herfst de perfecte tijd om met microneedling te starten! Zo kan je ook meteen de nodige opgelopen schade van de zomer aanpakken. Een echte win-win situatie. En… vergeet niet om elke dag je huid te beschermen met een goede zonnefilter! Neem gerust een kijkje op onze webshop.

 

Hoeveel microneedling behandelingen worden aangeraden?

Verjonging      –           3 tot 6 behandelingen

 

Acne littekens –           4 tot 6 behandelingen

 

Striae              –           4 tot 8 behandelingen

 

Pigmentatie    –           4 tot 6 behandelingen

 

*Wij geven altijd een persoonlijk advies gebaseerd op jouw huid, zo weet je precies waar je aan toe bent en gaan we voor het beste resultaat!

 

Waar kan microneedling voor gebruikt worden?

  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Acné
  • Littekens
  • Huidverjonging
  • Striae
  • Pigmentatie
  • Grove poriën
  • Haarverlies

 

Is microneedling wat voor mij?

Ben je benieuwd of microneedling wat voor jou is? Maak dan gerust aan afspraak! Als we jouw huid nog niet kennen, zullen we altijd eerst een intake en een uitgebreide huidanalyse doen. Zo weten we precies waar jouw huid aan toe is en bereiken wij het beste resultaat!

Geen reactie's

Geef een reactie