Hoe verzorg je je huid het beste op vakantie?

Hoe verzorg je je huid het beste op vakantie?

Heerlijk vakantie! Lekker luieren, zwemmen en genieten van de zon. Fijn en ontspannend voor jou, maar helaas stressvol voor jouw huid. Tijdens de zomervakantie krijgt je huid namelijk meer zon te voortduren dan normaal. Daarom is het belangrijk om je huid goed te blijven verzorgen! In dit blogbericht vertel ik je meer over hoe je dat het beste én makkelijkst kan doen, veel leesplezier!

De huid reinigen met een milde cleanser

Tijdens de vakantie ben je vaak uit je routine – van je skincare routine komt soms veel minder terecht dan je zou willen. Juist op vakantie is het extra belangrijk om je huid twee keer per dag te reinigen met een milde gezichtsreiniger. Zo krijg je al het vuil van het zwembadwater en het zand van het strand van je gezicht af. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je huid onzuiverheden krijgt, maar zorg je er ook voor dat je huid de huidverbeterende producten die volgen, beter op kan nemen. Ben je opzoek naar een goede, milde cleanser? Dan is de Cosmedix Crystal Cleanse wat voor jou!

Gebruik een minerale zonbescherming

Vakantie of niet – bescherm je huid altijd zo goed mogelijk tegen de zon! Breng om de paar uur extra minerale zonbescherming aan, zeker na het zwemmen of als je veel zweet. Waarom eigenlijk een minerale zonbescherming? En wat is het verschil tussen een minerale en chemische zonnefilter? Daar hebben wij een uitgebreid blogbericht over geschreven! Heb je nog goede zonbescherming nodig? Bestel gemakkelijk online via onze webshop!

De huid goed gehydrateerd houden

Warmte, zon en water met chloor of zeezout zorgen ervoor dat de huid extra uitdroogt tijdens de vakantie. Zorg ervoor dat je je huid goed gehydrateerd houdt met de Cosmedix vier weken kit! Deze kit is ideaal om mee te nemen op vakantie – zo hoef je niet al je full size verpakkingen mee te nemen (scheelt weer ruimte in je koffer!). De vier producten uit de kit focussen zich op het in balans houden van de huid en beschermt haar preventief tegen tekenen van leeftijd! Met de Cosmedix vier weken kit heb je je huidverbeteringsproducten compleet!

Wees voorzichtig met exfoliëren!

Wees tijdens de vakantie extra voorzichtig met het gebruiken van een exfoliant zoals scrubs, fruitzuren en producten met retinol. Door de afschilvering van dode huidcellen is je huid minder goed beschermt tegen de zon. Ook al gebruik je een minerale zonnefilter, je bent toch gevoeliger voor de inwerking van schadelijke UV-A en UV-B straling. Laat je exfoliatie thuis en reinig je huid twee keer per dag met een milde cleanser, zo zorg je goed voor je huid tijdens de vakantie.

Heb je vragen of wil je een persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op. Ik wens je een hele fijne vakantie!

Liefs, Kim

Geen reactie's

Geef een reactie