Well-aging, het nieuwe anti-aging

Well-aging, het nieuwe anti-aging

Misschien heb je er al van gehoord: well-aging, de tegenhanger van anti-aging. Well-aging behandelingen en producten verjongen de huid. Deze nieuwe visie richt zich op het gezond houden van het huidweefsel als middel om zo mooi mogelijk ouder te worden.

 

Gezond ouder worden

 

Wat momenteel een hot topic is: gezond ouder worden. Denk hierbij aan een combinatie van goede levensgewoonten zoals: evenwichtige voeding, regelmatige lichaamsbeweging, de juiste huidverbetering met minimale reiniging en een goede hydratatie en protection om de huid gezond te houden.

Termen als well-aging zijn hierdoor meer op hun plaats dan anti-aging, omdat het niet mogelijk is om veroudering te blokkeren of te voorkomen.

Well aging is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar het proces van ouder worden op een gezonde en positieve manier. Het gaat hierbij om het benadrukken van de kwaliteit van leven en het behoud van een goede gezondheid en welzijn, in plaats van alleen te focussen op het voorkomen van ziektes en gebreken.

Well aging richt zich op een holistische benadering van het ouder worden, waarbij er aandacht wordt besteed aan zowel de fysieke als de mentale en emotionele aspecten van het leven. Dit kan bijvoorbeeld het bevorderen van gezonde voeding, lichaamsbeweging, goede slaapgewoonten, sociale interactie en mentale gezondheid omvatten.

In plaats van ouder worden te zien als iets negatiefs of een beperking, stelt well-aging dat ouder worden een positieve levensfase kan zijn, waarin men kan groeien, bloeien en genieten van het leven.

 

Well-aging met Ayuna

 

Het Spaanse Ayuna – Less is Beauty draait de communicatie over ouder worden ook om. Voorheen was dit altijd een negatieve strijd die draaide om anti-aging, niet oud willen worden en elk rimpeltje, vlekje en plekje willen wegwerken.
Naast dat dit een negatief gevoel is over jezelf, is het ook een onrealistisch gevecht wat niet te winnen is! Immers, oud worden willen we juist, maar wel op een verfijnde, elegante en verzorgde manier.

Op een positieve manier naar jezelf kijken

 

Ayuna benadert alles op een positieve manier en spreekt enkel over well-aging. Oud worden met een optimistische bril op? Graag! Maar hoe? Doordat we leven, doordat we soms een wat minder moment meemaken maar vooral doordat we lachen, genieten en letterlijk leven, zal onze huid dit ook weerspiegelen. Maar niet alleen onze huid laat zien hoe we denken. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat door een positieve kijk op het leven, je lichaam op alle facetten beter gaat functioneren, en dus ook je huid! Denk maar na, als je in de spiegel kijkt en alleen maar focust op de rimpels of die vlekjes op je wangen, is dat het enige wat je nog maar ziet. Maar hoe fijn kan het zijn als je die lijntjes ziet als lachrimpels en de vlekjes waren de etentjes op het terras toen de zon ineens zo lekker lang bleef schijnen en je zo genoot van het gezelschap.

Hoe krijg je vitaliteit terug in je huid?

Dit optimisme en bewustwording zie je terug in alle producten en behandelingen van Ayuna. De producten thuis vormen een compact ritueel om naargelang de tijd die je hebt, je huid te verwennen met een mooie crème, een (olie)serum of een masker. Waarbij ieder product voelt en ruikt als een cadeautje voor jezelf. De geur maakt je letterlijk gelukkiger, je huid zal stralen, de tekenen van het ouder worden zijn verdoezeld en je krijgt weer de vitaliteit terug die je altijd al had.
De behandelingen zijn ware ceremonies, waarbij ieder zintuig geprikkeld wordt en naast ultiem ontspannen de behandeling aanvoelt als een dagje in een kuuroord. Wanneer je weer ontwaakt, is je geest ontspannen, je huid verzacht en zit je weer vol energie voor de dag die komen gaat.

Wil je meer weten over wat wij met Ayuna voor jouw huid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op om vrijblijvend een intake in te plannen.

Geen reactie's

Geef een reactie