Veranderingen in de huid tijdens de zwangerschap

Pro Age Kick Start - Rein Skin Institute - Arnhem

Veranderingen in de huid tijdens de zwangerschap

Tijdens een zwangerschap verandert er veel in het lichaam, zo ook in de huid! Dit komt door natuurlijke processen in het lichaam, zoals hormonale veranderingen. Volkomen normaal! In dit blogbericht vertel ik je er graag meer over.

 

Een grotere bloedtoevoer

Wanneer je zwanger bent, neemt de hoeveelheid bloed in de huid toe. Sommige krijgen wat rodere wangen, andere dames merken er iets meer van. Veertig procent van de vrouwen krijgt namelijk last van kleine en rode gesprongen vaatjes in het gezicht. Dit wordt ook wel spinnenkop of spider naevi genoemd.

Spinnenkop ontstaat door een plaatselijke verwijding van een bloedvaatje in de huid. Wat de precieze oorzaak is, is onbekend. Wel denkt men dat hormonen hier een grote rol bij spelen. Je herkent een spinnenkop door een rood bultje op de huid. Hiervandaan zijn er kleine bloedvaatjes zichtbaar, als de poten van een spin. Vandaar de naam spinnenkop! Het komt vooral voor in het gezicht, hals, op handruggen en onderarmen.

Wat kan je doen tegen spinnenkop?

Goed nieuws, in de meeste gevallen verdwijnen spinnenkoppen vanzelf na de bevalling!

Wat is een zwangerschapsmasker?

Tijdens een zwangerschap maakt het lichaam meer hormonen aan. Hierdoor gaan de pigmentcellen ook meer pigment produceren. Het extra pigment kan zorgen voor donkere plekken in het gezicht en soms ook in de hals. Dit wordt ook wel een zwangerschapsmasker of melasma genoemd.

Wat kan je doen tegen een zwangerschapsmasker?

Ook een zwangerschapsmasker verdwijnt over het algemeen na de bevalling. Wanneer dat niet het geval is, helpen wij je er graag bij. Met een persoonlijk advies kijken we welke behandeling en producten het beste zijn voor jouw huid! En, zwanger of niet, het is altijd belangrijk om je gezicht, hals en decolleté elke dag in te smeren met een goede SPF. Neem een kijkje op onze webshop voor producten met een natuurlijke zonbescherming!

Puistjes tijdens de zwangerschap

Zoals je al een aantal keer hebt gelezen spelen hormonen een grote rol tijdens de zwangerschap. Hierdoor maakt de huid meer talg aan. De één krijgt hierdoor een mooie zwangerschapsglow en de ander krijgt helaas last van puistjes (acne). Puistjes komen vooral voor tijdens de eerste drie maanden van een zwangerschap. Dit komt doordat de veranderingen in je hormoonspiegel op dat moment het heftigst zijn.

Wat kan je doen tegen puistjes tijdens een zwangerschap?

Het is belangrijk om goede, milde en natuurlijke producten te gebruiken. Reinig de huid ’s ochtends en ‘s avonds goed met een milde reiniging en gebruik huidverbeteringsproducten die aansluiten op de behoeften van jouw huid. Zorg er ook voor dat je de huid zo min mogelijk aanraakt. Wanneer je graag make-up draagt is het ook belangrijk om natuurlijke make-up te gebruiken, die de huid niet verstopt. Neem gerust een kijkje op onze webshop voor natuurlijke make-up!

Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij geven je graag een persoonlijk advies over welke (make-up) producten het beste aansluiten bij jouw huid.

Mag ik een gezichtsbehandeling tijdens de zwangerschap?

Een gezichtsbehandeling tijdens de zwangerschap kan en mag gewoon! Overleg altijd even met de behandelende huidspecialist over welke behandeling goed is voor jouw huid.

Wil je persoonlijk advies of een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op!

Geen reactie's

Geef een reactie