Microneedling

Microneedling

Door de jaren heen kan je huid de nodige ‘schade’ hebben opgelopen: van (acne)littekens, zonschade, rimpels en fijne lijntjes tot pigmentvlekken, striae, cellulite, grove poriën en andere afwijkingen in je huidstructuur. Hier kun je je de rest van je leven aan blijven storen, maar je kunt er ook iets aan doen met onder andere onze Microneedling behandelingen.

Een betere structuur voor de huid en deze oogt ook gladder en frisser!

Een goede manier om dergelijke huidaandoeningen effectief aan te pakken is Microneedling. Hierbij werken wij epidermaal ( pigmentvlekken, grove porien, huidteint en verbeteren algehele huidconditie) of dermaal ( behandelen van lijntjes en rimpeltjes, verjonging ) Door middel van kleine prikjes wordt er onder de oppervlakte een proces in gang gezet: door de prikjes worden namelijk de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd en de doorbloeding verbeterd. Als gevolg hiervan krijgt je huid niet alleen een betere structuur, maar oogt deze ook gladder en frisser.

Bij Rein Skin Institute werken wij met de Skinpen van AnubisMed.

De AnubisMed SkinPen, maakt het mogelijk de hoogwaardige ingrediënten met een zeer laag molecuul gewicht de diepste laag van de opperhuid, de basale laag te bereiken.

De groeifactoren en biomimetic peptiden helpen het actieve ingrediënt zodat het zo lang mogelijk in de basale laag blijft en kan inwerken op de eerste laag van de dermis, wat een effectiever, langdurig en sneller resultaat geeft. Bij Rein Skin Institute werken we het liefst met de SkinPen op een gemiddelde/lage diepte om de huid niet meer te beschadigen dan nodig is en het gewenste microtrauma te bereiken zonder te veel schade.

 

 

Even geduld

Je ziet normaal gesproken resultaten na de eerste behandeling. Blijvende en duidelijkere resultaten zullen zichtbaar worden na 3 tot 6 behandelingen (met intervallen van 2-4 weken). De toestand van je huid zal blijven verbeteren gedurende de volgende 6-12 maanden na een reeks behandelingen, vooral wanneer deze gepaard gaat met de aanbevolen verzorging voor en na de behandeling.
Doordat je opperhuid intact wordt gelaten, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een laserbehandeling of een peeling, heb je geen langdurige herstelperiode nodig. De behandeling kan bij alle huidtypes worden toegepast, zelfs bij de dunne, gevoelige en de donkere huid.

 

Hoeveel behandelingen worden aangeraden?

 

Verjonging*: 3-6 behandelingen met intervallen van 2-4 weken
Acnélittekens: 4-6 behandelingen met intervallen van 2-4 weken
Striae: 4-8 behandelingen met intervallen van 2-4 weken
Pigmentatie: 4-6 behandelingen met intervallen van 2-4 weken

*Oppervlakkige huidverjongende behandelingen worden aanbevolen met intervallen van 2 weken.

 

Contra-indicaties

 

 • Allergie voor chirurgisch roestvrij staal
 • Zwangerschap, borstvoeding, hormoon behandeling
 • Huidkanker
 • Ziektegevoel en/of koorts
 • Actieve Herpes Simplex
 • Aanwezigheid van vlekjes en plekjes → onbekende oorzaak + bekend met huidkanker
 • Permanente fillers
 • Bloedverdunners, aspirine
 • Vertraagde wondgenezing
 • Auto immuunziekten zoals Sclerodermie (verharding van bindweefsel)
 • Littekens die nog niet uitgerijpt zijn (diep paars van kleur)

De behandeling

Wanneer je bij REIN Skin Institute een microneedling behandeling krijgt, beginnen we eerst met een grondige dubbele reiniging zodat je huid goed schoon en voorbereid is op de Microneedling behandeling. Daarna wordt door middel van de Skinpen  zuivere serums met werkzame stoffen in je huid gebracht. De basis hiervan is hyaluronzuur wat zorgt voor soepelheid en vochtbinding. Het ligt aan het huidprobleem met welke serums we werken. Na de Microneedling behandeling krijg je een heerlijk verfrissend masker die ervoor zorgt dat je huid sneller herstelt. Onze Celluma Lichttherapie zorgt nog voor extra herstel na de behandeling. Wij sluiten de behandeling af met het  aanbrengen van een hoge minerale spf zonbescherming  en krijg je een goed huidadvies voor thuis.

Intakegesprek

Het is belangrijk dat je huid in goede conditie is, alvorens wij kunnen starten met Microneedling. Wij zullen altijd eerst een intake en een uitgebreide analyse doen alvorens wij gaan starten met deze behandeling. Hierbij kijken we naar de huid, welke behandelmogelijkheden er zijn en bespreken we welke producten je kunt gaan gebruiken. Daarin krijg je ook alles te horen over de behandelopties, het te verwachten effect, de voordelen en de risico’s. Ook de nabehandeling is belangrijk en daarin speel jij zelf een grote rol.

Ben je nog niet eerder bij ons geweest dan adviseren wij eerst om ons introductiearrangement Nice To Treat You te boeken.

Het is van belang om gedurende 2 weken voor de eerste behandeling met de juiste producten van Cosmedix te starten om de huid voor te bereiden. Ook is het belangrijk om 14 dagen voor en na de behandeling de zon te vermijden. Daarom is deze behandeling aan te raden in de periode van oktober tot en met april.