Huidverzorging in de zomer

Huidverzorging in de zomer

Wij willen het beste voor jouw huid. Daarom vertellen wij in dit blogbericht hoe jij het beste voor jouw huid kan zorgen tijdens de zomer! Tips, huidverbeterende producten en de beste behandelingen tijdens de zomermaanden. Lees snel verder!
Huidverzorging aanpassen in de zomermaanden

In de zomermaanden zijn we meer buiten. Tijdens je pauze geniet je van de zon, je maakt een blokje om, gaat lekker borrelen op het terras, het is langer licht, misschien ga je op vakantie naar een zonnig land… Je huid krijgt te maken met warmte van de zon, koude lucht van de airco, UV stralen, zweet en stofdeeltjes. Al deze factoren zorgen ervoor dat je huid extra liefde verdient!

Reiniging van de huid

Een SPF is natuurlijk altijd belangrijk, welk seizoen het ook is! In de zomer breng je meerdere keren per dag zonnebrandcrème aan. Daarnaast krijgt je huid ook te maken met zweet en stofdeeltjes uit de lucht die op de huid kunnen blijven liggen. Om je huid jong en fris te houden én ervoor te zorgen dat de ingrediënten van je huidverbeterende producten diep in de huid doordringen, is het belangrijk dat je je huid goed reinigt. De juiste reinigingsproducten halen alle opgebouwde viezigheid van de huid af, zonder de beschermingsbarrière aan te tasten. Ben je benieuwd welke reinigingsproducten het beste werken in combinatie met jouw huid? Neem dan gerust contact op!

De huid hydrateren

Je huid krijgt een hoop te verduren tijdens de zomer. Door de zon en de warme temperaturen verdampt er meer vocht in de huid. Vocht in de huid brengen lukt niet, daarom is het belangrijk dat je met de juiste producten ervoor zorgt dat de huid minder vocht verliest. Daarnaast raden wij ook altijd aan om veel water te drinken. Een mooie huid komt namelijk ook van binnenuit!

Een combinatie van de juiste producten met voldoende hydratatie, is het beste voor elke huid. Ben je benieuwd welke huidverbeterende producten het beste resultaat leveren voor jouw huid? Wij geven graag een persoonlijk advies!

De beste behandelingen tijdens de zomer maanden

Onze gezichtsbehandelingen kunnen voor een groot deel het gehele jaar door gedaan worden, als je je huid goed tegen de zon beschermt! Het is het hele jaar door belangrijk je huid te beschermen en zeker wanneer je een effectieve en veilige behandeling wilt ondergaan.

Het belang van huidbescherming na een gezichtsbehandeling

Wanneer wij een intensieve gezichtsbehandeling uitvoeren, wordt de huid gestimuleerd om zo een reactie op gang te brengen. Dit is een inflammatiereactie (ontstekingsreactie). Een wenselijke reactie die ervoor zorgt dat de huid zich gaat herstellen. Tijdens deze fase is de huid gevoeliger voor UV-straling. Hoe intensiever de behandeling, hoe meer je moet oppassen met de zon.

Een oppervlakkige peeling met bijvoorbeeld glycolzuur, salicylzuur of melkzuur kan wel in de zomermaanden. Door de zon droogt je huid in de zomer sneller uit. De dode huidcellen zorgen ervoor dat talg en viezigheid je huid moeilijker kunnen verlaten. Daarom is een gezichtsbehandeling met een milde peeling juist een goed idee. Dat zijn bijvoorbeeld onze level 1 peelingen van Murad en Cosmedix.

Hierbij is het dus wel heel belangrijk dat je je huid goed beschermt tegen de zon met spf 30-50. En de eerste dagen na de behandeling echt uit de zon blijft.

Onze top 5: mooie gezichtsbehandelingen voor in de zomermaanden
  1. Gezichtsbehandeling 60 minuten met Cosmedix, Murad of Absolution.
  2. Tripollar RF 60 min
  3. Murad glow treatment level 2 60 minuten — Zeer mooie behandeling voor een mooie glow! Met vitamine C infusion Peel
  4. Bindweefselmassage: tegen fijne lijntjes, werkt verstevigend en huidverbeterend
  5. Cosmedix System Touch Treatment

 

Een gewone basis gezichtsbehandeling met Absolution wordt uitgevoerd zonder zuren en andere chemische producten en kan te
allen tijde worden uitgevoerd in de zomermaanden. De basis gezichtbehandeling is nu tijdelijk te boeken voor €89 in plaats van €104. Deze actie is alleen geldig bij onze huidexpert Sara!

 

Geen reactie's

Geef een reactie